Culinaire Vakschool

Horeca opleidingen

Onder horeca ondernemers in Groningen, stad van de Smaak, is een groeiende behoefte aan ambachtelijk geschoold personeel. Om in deze vraag te voorzien hebben we in november 2013 de Stichting Culinaire Vakschool Groningen opgericht. Ons doel is het creƫren van de 'oude' culinaire vakschool, waar landelijk bekende koks als Jonnie Boer en Gert Greveling het vak geleerd hebben. Met de puur ambachtelijke opleiding die wij bieden, zetten we het instituut Culinaire Vakschool opnieuw op de kaart!

Ambachtelijke standaard

De Stichting Culinaire Vakschool verzorgt een kleinschalige opleiding die per jaar vier groepen van 15 leerlingen opleidt tot beroepskok. Daarbij staat de ambachtelijke praktijk centraal. De leerlingen doen ervaring op met een breed scala aan keukentechnieken, producten, bereidingswijzen en gerechten.

Diplomering

De Culinaire Vakschool moet uitmonden in een opleiding met een eigen standaard en diplomering. Door de samenwerking met de SVH hebben we een prachtige opleiding met als einddoel het behalen van een vak erkend branche diploma niveau 2 kok.

Bezoek de stand van de Culinaire Vakschool op 2 & 3 februari 2020 op het Gastronomie Festival