Het verhaal van: 11 Once

Once Mexicaans 2

Nog een paar weekjes wachten en dan opent Mexicaans restaurant 11 once zijn deuren voor het grote publiek. Op Gastronomie Festival maak je alvast kennis met de authentieke Mexicaanse keuken van eigenaar Carlos. Wij vroegen hem alvast wat iedereen kan verwachten.

Waarom een nieuw Mexicaans restaurant in Groningen?

Naar aanleiding van wat onderzoek waaronder in de Facebookgroep “Mexicans in Groningen” waren we het er over eens dat echt authentiek Mexicaans eten in Groningen mist. Wij Mexicanen missen namelijk allemaal onze keuken en de herinneringen en nostalgie die het eten met ons thuis verbindt en laten de Groningers daar graag kennis mee maken.

Wat onderscheidt jullie restaurant van andere Mexicaanse restaurants?

Er zijn momenteel een aantal zeer succesvolle Mexicaanse restaurants in Groningen maar ze bieden voornamelijk wat wij “Dutch-Mex” noemen. Het is vaak een combinatie van gerechten met een ‘Latin of Mexican twist’ maar het is niet hoe wij Mexicanen thuis eten. Daarom besloten we om voor authentieke recepten en gerechten te gaan en laten we de Groningers graag kennis maken met en wennen aan onze keukentradities.

Bij Once leggen we je graag alles uit over onze gerechten van thuis. Het eten en de smaken zijn volledig geïnspireerd op de recepten van onze moeders en grootmoeders en typisch Mexicaans. We vinden ook dat een restaurantsfeer niet altijd ”over the top” hoeft te zijn maar bieden liever een gezellige Mexicaanse sfeer in een modern jasje waar je je gelukkig voelt en waar de focus op ons eten ligt.

Waar komt je passie voor Mexicaans eten vandaan?

Onze passie voor Mexicaans eten is nooit weggegaan en voor ons ‘Expats’ is het erg belangrijk om verbonden te blijven met onze cultuur, tradities en keuken. Het brengt herinneringen terug aan die mooie tijd van vroeger in Mexico.

Wat wil je je gasten graag meegeven?

Plezier van iedere hap! en een mooie en veelzijdige restaurantbeleving waarbij onze gasten niet kunnen wachten dit te delen met anderen zodat ze graag weer terugkomen om andere gerechten van ons menu te proberen.

Op Gastronomie Festival laten we je graag kennis maken met de authentieke Mexicaanse keuken van 11 Once, kom je langs? Voor alle festivalinfo check: gastronomiefestival.nl Gastronomie Festival 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door Horecagroningen.nl & Sligro Groningen