Het verhaal van: Florentin

Florentin 1

Wij vroegen eigenaars Tom en Emile naar de ‘Flo’ van Restaurant Florentin.

Waar komt de naam van jullie restaurant vandaan?

Drie jaar geleden is De Oude Gasfabriek in Groningen omgetoverd tot restaurant Florentin, beter bekend als FLO. Florentin is vernoemd naar de gelijknamige wijk in Tel Aviv, Israël – waar net als in FLO verschillende culturen samenkomen. Deze wijk heeft een creatieve en kunstzinnige vibe wat je ook terugziet in het restaurant. Niet alleen van binnen doet FLO je aan Tel Aviv denken, ook het menu is volledig geïnspireerd door deze stad. Doordat er veel verschillende culturen samenkomen, komen er ook vele gerechten samen.

Wat kunnen we zoal op jullie menukaart vinden?

Elke zes weken komt FLO met een nieuw menu en biedt naast á la carte ook een heerlijk 5-gangen menu aan. De vijf gangen bestaan ieder uit verschillende gerechten die op tafel worden gezet en die je met de rest van de tafel kunt delen. Als dessert is het Balagan dessert een echte aanrader, hierbij kun je letterlijk van tafel eten. Wanneer je Balagan vertaalt vanuit het Hebreeuws betekent dit chaos, of zoals ze het zelf op de menukaart hebben staan: “a disorderly, confusing, and/or overwhelming situation”.

Wat is de inspiratie geweest voor jullie restaurant concept?

De bedenker van dit geweldige concept is Tom Bullinga, hij is samen met zijn compagnon Emile Bos een aantal jaren geleden op vakantie geweest naar Tel Aviv en haalden hier samen inspiratie uit. Tom heeft voor verschillende restaurants – zoals Merlet en De Vlindertuin – gewerkt en vond het tijd om dit concept uit te werken tot zijn eigen restaurant. Florentin is gelegen in het Ebbingekwartier (Langestraat 66) en is zes dagen per week geopend.

Op Gastronomie Festival laten we je graag kennis maken met Restaurant Florentin, kom je langs? Voor alle festivalinfo check: gastronomiefestival.nl Gastronomie Festival 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door Horecagroningen.nl & Sligro Groningen

GF-footer-mail-en-nieuwsbrief