Het verhaal van: Restaurant Graansilo Eten en Drinken

Graansilo 9

Op een prachtige sfeervolle locatie aan het Winschoterdiep in Groningen stad vind je het dit jaar geopende Restaurant Graansilo Eten & Drinken. Wij vroegen de eigenaars wat het restaurant zo bijzonder maakt.

Waarom zijn jullie restaurant Graansilo Eten & Drinken begonnen?

Restaurant Graansilo Eten & Drinken is anno 2022 begonnen om onze gasten te laten genieten van heerlijke gerechten met wereldse invloeden en bijpassende unieke speciaalbieren. Ons prachtige pand aan de Griffeweg is een oude graansilo die in haar eigen grandeur hersteld is. Wij willen het graan & hop weer terugbrengen naar de plek waar het vroeger zo bruiste. Bier heeft onder andere een bijzonder eigenschap, namelijk de mensen samenbrengen. Dat is iets waarin we in geloven en waar wij overtuigd van zijn.

De buitenkant van de Graansilo ziet er immens en imposant uit en het interieur is daar een goeie tegenhanger van. Details op niveau, de bijzondere materiaalkeuze en een grote knipoog naar ons prachtige product: Bier.

Wat maakt jullie restaurant anders dan andere restaurants?

Wij hebben een uniek concept ontwikkeld waarbij er geen menukaart is en waar je eigenlijk geen keuze hoeft te maken. De gast wordt volledig overgeven aan de keukenbrigade en de brouwers van ons bier. Tijdens de lunch serveren wij een 2-gangen lunch en tijdens het diner wordt deze met 2-gangen uitgebreid naar 4-gangen.

Bij Graansilo Eten & Drinken geloven we dat je smaken positief worden beïnvloed wanneer je wordt verrast, dit doen wij door de samenkomst van mooie speciaalbieren en bijzondere gerechten. Daarnaast kun je op ons mooie terras (tot 160 gasten) genieten van het water en het prachtige uitzicht over de stad Groningen.

Wat is de link tussen Graansilo Eten & Drinken en het Graansilo Bier?

Iedereen weet eigenlijk wel dat er bij elk gerecht een mooie wijn past. Maar niet iedereen weet dat er ook bij elk gerecht een heerlijk speciaalbier past. Wij passen elk gerecht aan, zodat dit een goeie combinatie vormt met ons bier. We hebben daarbij ook niet de standaard cocktails, maar wij hebben biercocktails! En we hebben geen wijnkelder maar een bierkluis. Door de combinatie van Graansilo Bier en onze gerechten, willen wij onze gasten een unieke beleving geven die ze bijna nergens anders zullen krijgen.

Wat willen jullie je gasten graag meegeven?

Dat bier meer is dan zomaar een drank, het is een moment om van te genieten in gezelschap. Bij Graansilo moedigen we dat nog eens extra aan. Samen proeven, samen proosten, samen genieten, want samen is alles beter.

GF-footer-mail-en-nieuwsbrief

Op Gastronomie Festival laten we je graag kennis maken met restaurant Graansilo Eten & Drinken, kom je langs? Voor alle festivalinfo check: gastronomiefestival.nl Gastronomie Festival 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door Horecagroningen.nl & Sligro Groningen